Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљив однос председника Општине Бор према новинару Љубиши Маринковићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 12. 2016.

УНС: Неприхватљив однос председника Општине Бор према новинару Љубиши Маринковићу

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због захтева председника Општине Бор Живорада Петровића да се уредник недељника „Борски проблем“ Љубиша Маринковић удаљи са седнице Савета Месне заједнице Горњане и тражи од њега да се јавно извини и поштује Закон о јавном информисању који забрањује дискриминацију медија и новинара.

Живорад Петровић условио је у среду чланове Савета Месне заједнице Горњане да ће напустити састанак уколико из просторије не буде удаљен уредник “Борског проблема“ Љубиша Маринковић.

Како је за УНС рекао Маринковић, „ 'Борски проблем' је био позван на састанак Савета Месне заједнице Горњане са представницима борске локалне самоуправе на коме је требало да се расправља о буџету општине Бор за 2017. годину“.

„Председник Општине је ушао на седницу и рекао да јој неће присуствовати уколико се ја не удаљим. Рекао је: 'Или он или ја'. Нисам хтео колегама да правим проблем и изашао сам. Сматрам да је ово кршење Закона, али нажалост, ово није први пут да се власт у Бору овако односи према новинарима. Не желим ничију заштиту, само желим да се о томе чује, да млади схвате да је такво понашање неприхватљиво и да треба да се труде да то мењају“, рекао је Маринковић УНС-у.

УНС истиче да је рад Савета јаван и да је Општина дужна да обезбеди јавност рада њених органа.

УНС позива председника општине да поштује Закон о јавном информисању и да новинарима омогући да несметано обављају свој посао. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси