Насловна  |  Саопштења  |  Протест УНС-а због Кушнерове увреде новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 03. 2010.

Протест УНС-а због Кушнерове увреде новинара

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због недипломатског говора и увреда, које је на рачун новинара Будимира Ничића, дописника Гласа Америке, изрекао шеф француске дипломатије Бернар Кушнер. Кушнер је колегу Ничића назвао "лудаком", "болесником" и "човеком који треба да се лечи".

Колега Ничић питао је Кушнера да ли зна да многе породице несталих и киднапованих са Косова и Метохије њега оптужују за учествовање у трговини људским органима и какав је његов став о "Жутој кући".

Кушнер му је одговорио: "Јесте ли ви болесни? Зар вам ја личим на некога ко продаје органе? Јесте ли ви лудак? Верујете свакој глупости! Онда му то дође да смо Рада и ја крали лешеве, да би продавали органе! Питање је коме?"

На овакав одговор, колега Ничић Кушнера је питао да је ли је уопште постојала „Жута кућа“? Кушнер му одговорио: "Шта је то Жута кућа?", на шта му је Ничић појаснио да мисли на „Жуту кућу“ у Албанији.

На ово појашњење новинара Ничића, Кушнер је одбрусио: „Господине морате ићи на контролу! Није било никакве жуте куће! Није било трафикинга органа. Она (Радмила Трајковић) је била доктор, а тако и ја... Мислите да бисмо ми могли трафиковати органе? Они који то кажу су убице и ниткови!“

УНС је о овом инциденту обавестио Међународну федерацију новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси