Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Председник Општине Лајковац Андрија Живковић да не дискриминише медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 03. 2017.

УНС: Председник Општине Лајковац Андрија Живковић да не дискриминише медије

Удружење новинара Србије (УНС) протестује што је председник Општине Лајковац Андрија Живковић јуче одбио да да изјаву новинарки листа Напред из Ваљева Борки Марковић која је заједно са осталим новинарима извештавала о раду Општинског већа. Живковић је, обраћајући се окупљеним новинарима, питао ко је из Напреда и навео да за тај лист неће дати изјаву. Како је УНС-у рекла Марковић председник Општине је навео како је незадовољан радом Слободана Ћирића, новинара овог недељника и представника УНС-а у лајковачкој комисији за оцењивање пројеката из области јавног информисања.

„Председник Општине Лајковац је након седнице Општинског већа питао: 'Ко је овде новинар Напреда?' Када сам рекла да сам то ја, рекао ми је да неће да даје изјаве за лист Напред. На питање у чему је проблем и зашто неће да даје изјаву само нашем листу Живковић је рекао да је мој колега Слободан Ћирић направио велике проблеме у раду комисије за оцењивање пројеката и да нам због тога он више неће давати изјаве. Иако сам рекла да рад колеге Ћирића у комисији нема везе са његовим послом у Напреду, Живковић није одустао и није ми дао изјаву“, рекла је Марковић.

Слободан Ћирић, потпредседник УНС-а, каже да је у комисији за оцењивање пројеката у општини Лајковац која се састала у понедељак, 13. марта, радио искључиво оно што сматра да је исправно, у јавном интересу и поштујући Закон о јавном информисању и медијима.

„Мој посао у комисији је био да процењујем квалитет пројеката. Нисам се слагао са колегама и своје мишљење сам издвојио. С обзиром на то да су они били у већини, мој став није утицао на одлуку комисије, био сам прегласан. Да је председник Општине сматрао да сам прекршио Закон, могао је да ме позове да своју одлуку образложим. Да сам ћутао и радио онако како су они замислили, вероватно не би рекли да сам им правио проблем. Уосталом, мој посао у листу Напред и рад у комисији као представник УНС-а немају никакве везе. Председник општине по Закону о јавном информисању не сме да дискриминише медије“, рeкао је Ћирић УНС-у.

Председник Општине Лајковац Андрија Живковић данас је УНС-у негирао да је рекао да неће давати изјаве за Напред.

„Нисам рекао да им нећу давати изјаве. Сваки новинар може да ми тражи изјаву, па и новинари Напреда. Борка Марковић и данас ако жели може да дође по изјаву. Нисам то рекао, нити сам рекао да је Слободан Ћирић правио проблеме у комисији. Ми са Напредом имамо добру сарадњу, код њих објављујемо огласе, од сваког броја Општина купи велики број примерака. Да имамо некоректну сарадњу то не бисмо радили“, рекао је Живковић.

УНС позива председника Општине Лајковац да равноправно третира новинаре и омогући им да несметано раде свој посао у јавном интересу.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси