Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује насиље над новинаркама Пинка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 09. 2017.

УНС осуђује насиље над новинаркама Пинка

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује насиље над новинаркама Телевизије Пинк, које се десило током протеста Двери и тражи да одговорни буду кажњени. Како је УНС-у рекао уредник Информативног програма РТВ Пинк Горан Гмитрић ударац песницом оборио је Гордану Узелац на земљу, док је у потиљак ударена Мара Драговић. Обе новинарке, наводи Гмитрић, пратиле су догађај са другим екипама, имале су микрофоне са ознакама ТВ Пинк и биле уз сниматеље на које су бацане каменице и флашице воде.

"Новинарке нису нападнуте кад су излазиле из телевизије, него су пратиле догађај са другим екипама. Гордана Узелац је пала после ударца песницом. Момак из обезбеђења ТВ Пинк који је то видео је истрчао, улетео у масу и унео је у телевизију", каже Гмитрић.

Гмитрић је потврдио да су новинарке дале исказе полицији и да су одвезене у хитну помоћ.

УНС захтева да надлежни државни органи хитно идентификују и процесуирају нападаче, као и да јавности саопште све околности овог инцидента.

УНС подсећа да се одредбама Кривичног законика напади и претње новинарима третирају исто као и напади на службена лица, а ово је други напад на новинаре ове године на страначком скупу. У мају ове године новинари Данаса и Танјуга силом су онемогућени у обављању новинарских задатака а нападачи на њих до данас нису процесуирани, иако су идентификовани. 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

16.09.

2017.

Bivši član [нерегистровани] у 22:49

Da li ste iskreni?

Isuviše je bilo brutalno da bi se bilo čime relativizovalo, pa vam ovaj poslednji abzac baš nije bio potreban - trebalo je da stanete uz koleginica bez ostatka, Radili ste to često, ali samo kada je za napade na novinare, direktno ili indirektno, bila optužena vlast. Kada se tome doda oklevanje sa izdavanjem saopštenja, ispada da je ono više iznudica, a manje čvrst i, što je još gore, iskren stav.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси