Насловна  |  Саопштења  |  УНС на Косову: Локалне власти да обезбеде јавност рада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 09. 2017.

УНС на Косову: Локалне власти да обезбеде јавност рада

Удружење новинара Србије на Косову позива локалне власти да приликом организовања догађаја и јавних расправа обезбеде јавност рада и правовремено обавештавају медије о њиховом дешавању, без селекције у позиву, како би грађани имали увид у њихов рад.

Општина Северна Митровица на јавну расправу о буџету која је била одржана јуче позвала је само ТВ Мост и најаву објавила на огласној табли општине. Председник општине Дејан Гурешић за портал Косев је изјавио да је то довољно, док се шефица општинске администрације Адријана Хоџић извинила медијима и истакла да ће службеник општине за комуникацију који није позвао медије добити писану опомену.

Расправа о буџету јесте тема од изузетног значаја за грађане и општински челници и службеници задужени за рад са медијима то сигурно знају.

УНС на Косову позива челнике Општине Северна Митровица да новинаре који су и до сада извештавали о њиховом раду, а међу њима су и колеге са портала Косев, убудуће не изостављају са позивних листа јер је дужност локалних власти да обезбеде јавност рада преко широког спектра медија који раде у њиховим срединама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси