Насловна  |  Саопштења  |  Ејден Вајт: Не смемо заборавити напад на РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 04. 2010.

Ејден Вајт: Не смемо заборавити напад на РТС


Европска федерација новинара (EFJ) урадиће све што је у њеној моћи да се не заборави напад НАТО-а на Радио-телевизију Србије у којем је погинуло 16 медијских радника, изјавио је на заседању највећег европског новинарског удружења у Истанбулу генерални секретар те организације Ејден Вајт.

«Нисам сигуран да би установљавање дана сећања било најбоље решење, али мора се знати за тај напад који је био први у низу војних напада на телевизијске станице», рекао је Вајт, подсећајући да је америчка војска 2001. и 2003. године гађала бирое катарске телевизије Ал Џазира у Кабулу и Багдаду.

Удружење новинара Србији и Синдикат новинара Србије затражили су од Међународне федерације новинара уочи прошлогодишњег 23. априла, дана када је бомбардован РТС, да се овај датум обележава као дан сећања на све убијене у медијима који су проглашени за војни циљ.

Вајт је нагласио да је Европска федерација новинара желела да прошле године у Београду обележи десету годишњицу бомбардовања зграде у Абердаревој, али да у томе није успела, између осталог и због «неслагања два српска новинарска удружења».

УНС и СНС позивају колеге да сутра, 23. априла у 13.30 у Абердаревој заједнички развијемо транспарент Медији нису војни циљ.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси