Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Министарство привреде да одустане од стечаја над РТВ „Пруга“ и омогући запосленима да купе овај медиј
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 12. 2017.

УНС: Министарство привреде да одустане од стечаја над РТВ „Пруга“ и омогући запосленима да купе овај медиј

Удружење новинара Србије (УНС) позива Министарство привреде да одустане од стечајног поступка над Радио-телевизијом „Пруга“ из Лајковца и овом медију омогући право на још једну приватизацију. Стечај би значио гашење јединог електронског медија у Лајковцу, упркос јавном интересу и добром пословању овог медија.

УНС истиче да је редакција РТВ „Пруга“ једна од ретких која је успела да санира последице неуспеле приватизације редовно емитујући програм.

Државно правобранилаштво, заступник Министарства привреде, поднело је 6. новембра предлог за покретање стечајног поступка јер губитак изнад капитала РТВ „Пруга“ износи 265.000 динара.

УНС сматра да у случају овог медија степен задужености не може бити релевантан показатељ због мале вредности имовине. Наиме, књиговодствена вредност опреме и друге покретне имовине РТВ „Пруга“ износи само 180.000 динара.

Како наводи директорка РТВ „Пруга“ Снежана Билић, шесторо запослених у овом медију од априла прошле године редовно добија зараде, порези и доприноси се исплаћују, измирују се трошкови емитовања програма и комуналних услуга и делом смањују обавезе пренете из претходног периода, настале као последица рђаве приватизације.

УНС подсећа да је конзорцијум запослених у РТВ „Пруга“ у марту, на јавни позив Министарства, одговорио да је заинтересован за куповину овог медија и тражи од Министарства привреде да обустави стечајни поступак и омогући овом медију право на други круг приватизације.  

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

12.12.

2017.

Тома Живковић [нерегистровани] у 17:35

Радио Пруга

Подршка колегама и УНС-у да Радио ПРУГА опстане. С обзиром да су регистровани и за емитовање ТВ програма, то би била шанса за реализацију и те замисли. Лајковац има снаге да изнесе и обезбеди финансирање.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси