Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ осуђују насиље над новинарима у Косовској Митровици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 03. 2018.

УНС и ДНКиМ осуђују насиље над новинарима у Косовској Митровици

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђују насиље припадника специјалне полиције Косова над новинарима који извештавају о догађајима у Косовској Митровици. Припадници РОСУ напали су петнаестак новинара српских медија који су пратили дешавања на северу Косова, иако су се новинари јасно идентификовали показујући своје легитимације и узвикујући на албанском језику да су новинари.

Припадници РОСУ су им одговорили псовањем и називали их погрдним именима.

Колегинице Рада Комазец из "Јединства" и Драгана Зечевић из "Вечерњих новости" рекле су УНС-у да су полицајци у њих уперили цеви пушака и одгурнули их тако да су пале.

Како је објавила Радио-телевизија Србије (РТС) приликом хапшења шефа Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, припадници специјалне полиције Косова напали су и повредили и сниматеља РТС-а Владимира Милића.

УНС и ДНКиМ захтевају да надлежни органи омогуће свим новинарима да без ометања и насиља раде свој посао, а да одговорни за овај инцидент буду кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси