Насловна  |  Саопштења  |  Уз нову радну групу и нови државни секретар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 04. 2018.

Извор: УНС

Уз нову радну групу и нови државни секретар

Удружење новинара Србије (УНС) подржава одлуку председника Србије и председнице Владе да се формира нова радна група за израду Медијске стратегије. УНС подсећа да је више пута упозоравао да државни секретар за информисање Александар Гајовић нема подршку медијске заједнице у овом послу, а да одлука државног врха о заустављању рада на Медијској стратегији, говори да не ужива ни подршку државе.

УНС тражи да нова радна група буде формирана што пре и да њен мандат буде јасан и реално временски орочен.

УНС истиче да радну групу треба да чине представници репрезентативних новинарских и медијских удружења и поздравља најаву да ће бити ангажовани и представници међународних новинарских организација.

УНС тражи и да Министарство културе и информисања објави Нацрт медијске стратегије како би стручна јавност и грађани имали потпуни увид у тај документ који у неким деловима може бити полазна основа за рад нове радне групе.

УНС и овом приликом подсећа да од нове стратегије и медијских закона очекује да пропишу минимум издвајања од два одсто из буџета локалних самоуправа за финансирање медијских пројеката и информативних програма.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

24.04.

2018.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 13:34

Honorari za izradu medijske strategije

Saglasan sam sto "UNS traži i da Ministarstvo kulture i informisanja objavi Nacrt medijske strategije kako bi stručna javnost i građani imali potpuni uvid u taj dokument koji u nekim delovima može biti polazna osnova za rad nove radne grupe." Barem da strucna javnot vidi razlog za davanje honorara clanovima radne grupe..

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси