Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Повлачимо члана комисије док МКИ не побољша њихов састав
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 05. 2018.

УНС: Повлачимо члана комисије док МКИ не побољша њихов састав

Удружење новинара Србије (УНС) повукло је свог представника из Комисије за оцењивање медијских пројеката на Конкурсу за медијски садржај намењен телевизији, Мухарема Баздуља, из протеста што у осам комисија на овогодишњем конкурсу Министарства културе и информисања (МКИ) највећа новинарска организација у Србији има само два члана.

УНС подсећа да је највећи број места у комисијама Министарства припао новопеченим удружењима са мало активности и још мање чланова, познатим по учешћу у радној групи која је писала медијску стратегију и након што су се репрезентативна новинарска удружења у знак протеста повукла из тог посла.  

УНС ће се одазвати позиву Министарства ради договора о побољшању састава комисија како би на овогодишњем конкурсу пројекти били правилно оцењивани и што пре добили новац. Такав договор није могућ на тајним састанцима само са представницима НУНС-а, НДНВ-а, Локал Преса и Асоцијације медија, а без присуства највеће и најстарије новинарске еснафске организације.    

УНС подсећа да је Коалиција новинарских и медијских удружења тражила од МКИ да уз имена изабраних чланова комисија за оцењивање медијских пројеката, саопшти и њихове биографије, што Министарство није урадило.

УНС са жаљењем подсећа да се и председница Владе Србије пре неколико месеци оглушила на позив УНС-а за разговор о овим проблемима, иако је нашла времена за организације окупљене око НУНС-а.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси