Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Хитно поништити решење о избору комисије за медијске пројекте у Горњем Милановцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 06. 2018.

Коалиција: Хитно поништити решење о избору комисије за медијске пројекте у Горњем Милановцу

Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ, Локал Прес) протестује због одлуке председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића да у Комисију за оцену медијских пројеката изабере радника општинске службе за информисање, формално ангажованог у Културном центру овог града, Бојана Нешковића и тражи од њега да ову одлуку поништи.

Чланом 24 Закона о јавном информисању и медијима предвиђено је да „Чланове стручне комисије именује руководилац органа који је расписао конкурс и то из реда независних стручњака за медије и медијских радника који нису у сукобу интереса и не обављају јавну функцију“.

Коалиција истиче да Бојан Нешковић није независни медијски стручњак и медијски радник, већ ПР општинске управе кога новинари сваки дан срећу на догађајима и који им снимке прослеђује са званичне мејл адресе општинске управе.

Коалиција подсећа да је Нешковић, осим Драгане Чабаркапе, представнице ПРОУНС-а и Миладина Вукосављевића, представника Удружења спортских новинара Србије, био члан спорне комсије која је у Горњем Милановцу прошле године поделила новац грађана по вољи локалне самоуправе, а што је потврдио Миладин Вукосављевић, председник комисије, гостујући у емисији чачанског радија Џенарика. Нешковић је тада, као члан комисије, доделио новац и медијима за које је сам потврдио да је касније радио.

Осим Нешковића, овогодишњу комисију чине и Владимир Илић из Чачка, кога је предложило Друштво новинара Војводине и Марина Мирковић, на предлог ПРОУНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси