Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Утврдити ко je оборио сајтове емисије „Слободно српски“ и Медија центра Чаглавица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 01. 2019.

УНС: Утврдити ко je оборио сајтове емисије „Слободно српски“ и Медија центра Чаглавица

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову тражи од косовске полиције и Тужилаштва да утврде ко стоји иза напада на сајтове Медија центра Чаглавица и емисије „Слободно српски“ чији је аутор уједно и председник УНС-а на Косову Будимир Ничић, а који су оборени 19. јануара. Сајтови су оборени дан након што је Удуржењe новинара Србије на Косову постхумно доделило признање „Бели Божур“ Оливеру Ивановићу за најбољу сарадњу са медијима и новинарима.

Признање „Бели божур“ добио је и шеф Мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату, а „Црни божур“, за најлошију сарадњу са медијима, Српска листа.

Иначе, сајт емисије “Слободно српски” хакован је и крајем јануара прошле године, четири пута за три дана. Сајт је тада оборен уочи и након што је на њему емитован интервју са председником Грађанске иницијативе "За наш Звечан" Драгишом Миловићем, у којем је главна тема емисије била убиство Оливера Ивановића.

Будимир Ничић каже да је данас успео да поврати сајт емисије „Слободно српски“, као и да ће напад пријавити полицији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси