Насловна  |  Саопштења  |  ДНВ осуђује небригу према Радио Сомбору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 03. 2011.

ДНВ осуђује небригу према Радио Сомбору

Друштво новинара Војводине, саставни део УНС-а осуђује небригу која се већ три године од поништења приватизације догађа запосленима у Радио Сомбору.

Искључење струје због дуга од 130.000 и прекид програма на српском и мађарском језику су недопустиви , јер је реч о Радио станици која има регионалну фреквенцију и која практично обављала послове јавног сервиса.

Држава је још једном показала да није добар домаћин, јер је после приватизације имeновала само заступника државног капитала, али није водила бригу о људима.

Десет запослених нису примили плату годину дана, рачун је блокиран, а дуговања која су направљена лошом приватизацијом четири пута су већа од имовине предузећа.

Ово сматрамо покушајем гашења медија и позивамо надлежне да реагују и реше проблем, јер је реч о радију који ове године обележава 40 година постојања и било би недопустиво да на овакав начин буде угашен.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси