Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Влада Војводине да спроведе одлуку о ДВП
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 03. 2011.

УНС: Влада Војводине да спроведе одлуку о ДВП

Удружење новинара Србије (УНС) после данашње најаве ВАЦ-а да за свој удео у Дневник Војводина Пресу почне да тражи купце, поново позива Владу Војводине да се избори за поштовање своје одлуке да запослени уместо добијања новог власника, постану већински власници листа „Дневник“.

За УНС је несхватљиво да мањински власник-Влада Војводине иако је прихватила не спроводи жељу компаније ВАЦ од септембра 2010. да удео од 55 одсто без накнаде препусти запосленима у ДВП-у.

УНС-у није јасно како је могуће да мањински власник Дневник Војводина Преса, Дневник Холдинг, чији је оснивач Влада Војводине, заправо кочи предају власништва у ДВП-у. За УНС је одуговлачење у спровођењу одлуке чудно и због тога што је ВАЦ спреман да на пет година замрзне потраживања од ДВП-а.

УНС подсећа да је данас медијска групација ВАЦ објавила да тражи купце за својих 55 одсто власништва у ДВП-у јер Дневник Холдинг блокира њену понуду односно поклон запосленима.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси