Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Царевић да се извини новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 04. 2011.

УНС: Царевић да се извини новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње директора Јавног предузећа за путеве из Горњег Милановца Јовице Царевића упућене новинарима Бете и Вечерњих новости.

Новинари су од Царевића тражили изјаву поводом тужбе његовог сина Марка против предузећа којим он руководи због удеса који је имао у Доњој Врбави 4. јануара 2011.

Марко Царевић је у својој тужби као узрок несреће навео лоше стање путева чије је одржавање било у надлежности Јавног предузећа за путеве и на име нематеријалне штете тражио одштету од 560 000 динара.

Након питања новинара Бете и Вечерњих новости да ли ће поднети оставку уколико се утврди одговорност предузећа на чијем је челу, Јовица Царевић је викао на новинаре уз речи да му "не дирају породицу" и претње да ће им се "реванширати".

УНС захтева од Јовице Царевића да се јавно извини новинарима, а од надлежних институција у Горњем Милановцу да испитају одговорност првог човека Јавног предузећа за путеве.

УНС истиче да претње новинарима, а нарочито када долазе од носилаца јавних функција представљају озбиљан инцидент и да поступак директора Јавног предузећа за путеве општине Горњи Милановац Јовице Царевића не сме да прође без последица.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси