Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Казнити нападача и заштитити Жељка Тврдишића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 06. 2011.

УНС и ДНКиМ: Казнити нападача и заштитити Жељка Тврдишића

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије најоштрије осуђују напад на Жељка Тврдишића, председника Друштва новинара Косова и Метохије, дописника агенције Танјуг и главног уредника Радија Контакт плус из Косовске Митровице на којег је јуче насрнуо Зоран Катанић, власник нелегалног објекта у центру Косовске Митровице.

Напад се догодио док је Тврдишић пратио акцију градских власти које уклањају нелагално саграђене објекте из центра Косовске Митровице. Тада му је без икаквог повода пришао Зоран Катанић, један од власника радњи саграђених на тротоару, ударио га у главу и вређао најпогрднијм изразима. Зоран Катанић је донедавно био члан Привременог градског већа у име странке Г17 плус.

УНС и ДНКиМ траже хитно полицијско и судско реаговање и заштиту колеге Жељка Тврдишића који је јуче био не само физички нападнут него му је ограничена слобода рада и понижено људско и професинално достојанство.

УНС и ДНКиМ истичу да држава Србија, косовске и међународне институције морају да пошаљу јасну поруку да напади на новинаре на професионалном задатку не смеју да остану некажњени.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси