Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује НАТО бомбардовање либијске телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 08. 2011.

УНС осуђује НАТО бомбардовање либијске телевизије


Удружење новинара Србије (УНС) осуђује прошлонедељно НАТО бомбардовање либијске телевизије у ком је, према подацима Триполија, погинуло троје медијских радника, док је 15 повређено.

УНС подсећа да је Међународна федерација новинара још 2004. године, на предлог ове организације, усвојила резолуцију по којој медији нису војни циљ. Новинари Србије одбацују оправдање НАТО да је либијска телевизија „подстрекавала насиље против цивила“, подсећајући да је на сличан неприхватљив начин НАТО правдао и бомбардовање Радио Телевизије Србије у ком је, 1999. године, погинуло 16 медијских радника. УНС подсећа да је угледна међународна организација за људска права Амнести интернешенел напад на РТС прогласила ратним злочином.

УНС је позвао Међународну федерацију новинара (ИФЈ) да осуди бомбардовање либијске телевизије и захтева да све стране у сукобу заштите и омогуће рад либијских и осталим новинарима и медијским радницима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси