Насловна  |  Саопштења  |  Извршни одбор УНС-а: Новац на конкурсима дати медијима који поштују Кодекс и медијске законе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 01. 2020.

Извршни одбор УНС-а: Новац на конкурсима дати медијима који поштују Кодекс и медијске законе

Извршни одбор УНС-а позива чланове комисија који ће оцењивати пројекте на медијским конкурсима Министарства културе и информисања, АП Војводине и локалних самоуправа да траже податке о прекршиоцима Кодекса новинара Србије и медијских закона за протеклу годину и ту обавезујућу чињеницу узму у обзир када одлучују ком пројекту ће доделити новац пореских обвезника.

Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања одређен је начин на који се, у најбољем интересу јавности, пројекти оцењују, а на чланове комисија апелујемо да се тог начина и придржавају.  

Правилником је предвиђено, подсећамо, да се посебно оцењује "да ли су учеснику конкурса изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела и тела саморегулације у последњих годину дана, због кршења професионалних и етичких стандарда".  

Поштовањем овог критеријума у доношењу одлуке о расподели јавног новца на националном, покрајинским и локалним нивоима, само је један од начина, али изузетно важан, да се поврати и углед медија и новинарства у Србији.

Извршни одбор УНС-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси