Насловна  |  Саопштења  |  Ко обмањује грађане: Расмусен, Шутановац или Љиљана Смајловић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 10. 2011.

Ко обмањује грађане: Расмусен, Шутановац или Љиљана Смајловић

Удружење новинара Србије (УНС) поново тражи од министра одбране Драгана Шутановца да јавно обелодани чињенице о оружаним инцидентима на Јарињу којим његово министарство располаже.

Поводом најновије изјаве министра да снимци догађаја са Јариња не постоје, као и његових оптужби да је председница УНС-а Љиљана Смајловић “дезавуисала јавност“, УНС тражи да министар саопшти чињенице на основу којих је утврдио да зна „истину“ о томе како су рањени Срби на Јарињу и да је та истина „негде између“.

Шутановац као грађанин има право да верује на реч генералном секретару НАТО, али је као министар дужан да од НАТО захтева доказе о употреби силе против грађана Србије. Ако није добио доказе, да ли их је тражио? Његове изјаве отварају мноштво нових питања. Не смемо дозволити да се понови време у ком грађанима сви саопштавају истине, а нико чињенице, као што је било деведесетих година.

УНС још једном подсећа да је генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен 3.октобра у Бриселу изјавио да је НАТО „војним каналима доставио српској страни све информације“ у вези са недавним сукобом Срба и припадника КФОР-а на северу Косова. Познато је да војници КФОР-а снимају све што се дешава на прелазима и да Еулекс и КФОР хапсе и оптужују на основу анализа тих снимака.

УНС обавештава јавност да на сајту нашег удружења (www.uns.org.rs) може наћи тонски запис са конференције за штампу Еулекса и КФОР-а од 27. септембра, непосредно после рањавања Срба на Јарињу. Портпарол КФОР-а тада је одбио да објасни како су рањени наши грађани и тврдио је да по правилима службе КФОР не користи бојеву муницију, иако су грађани повређени бојевом муницијом.

Задатак је штампе да трага за чињеницама. Задатак је министра да јавности предочи чињенице којим располаже. Грађани ће сами проценити шта је истина када пред собом буду имали све релевантне чињенице.

Неко заиста обмањује грађане: Расмусен, Шутановац или пак Љиљана Смајловић?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси