Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УНС на Косову: МТС да врати телевизију „Мир“ у кабловски систем на северу Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 03. 2020.

Извор: УНС

УНС и УНС на Косову: МТС да врати телевизију „Мир“ у кабловски систем на северу Косова

Удружење новинара Србије (УНС) и УНС на Косову протестују што је телевизија „Мир“ из Лепосавића три месеца искључена из мреже кабловских оператора на северу Косова након што је крајем прошле године МТС, ћерка фирма компаније Телеком Србија купила кабловске дистрибутере „ВГН“ из Косовске Митровице и „Импулс“ из Лепосавића.

Власник телевизије „Мир“ Ненад Радосављевић обавестио је УНС да сигнала ове телевизије од 3. јануара нема у систему „ВГН“, да је са прекидима емитован кроз „Импулс“, као и да сматра да је разлог за прекид емитовања политичке природе. О овом случају обавестио је Независну комисију за медије, ОЕБС и компанију МТС.

Телевизија „Мир“ тренутно емитује програм из Јужне Митровице, где је и пресељена зато што јој је искључен и интернет.

На питања када ће укључити телевизију „Мир“ и зашто је искључена из кабловске мреже на северу Косова УНС-у у МТС-у није одговорено.

УНС и УНС на Косову позивају МТС да јавно саопшти разлоге за тромесечно искључивање телевизије „Мир“ из дистрибуције и траже да сигнал овог медија што пре буде враћен у кабловски систем ове компаније на северу Косова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси