Насловна  |  Саопштења  |  УНС: полиција да истражи претње уредници ГМ инфа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 03. 2020.

Извор: УНС

УНС: полиција да истражи претње уредници ГМ инфа

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због притиска на одговорну уредницу портала ГМ инфо и чланицу Управе УНС-а Виолету Поповић којој је у уторак непознати мушкарац без икаквог повода у продавници у Горњем Милановцу пришао и претећим тоном рекао да би „боље било да се бави својим послом“ уз упутства којим темама горњомилановачки портал који уређује треба да се бави.

Поповићева је за УНС рекла да је у продавницу ушла са марамом којом је прекрила уста, због пандемије и заштите од вируса корона, а да јој је исти мушкарац рекао да ће још дуго да носи мараму.

„Тон је био претећи и свађалачки“, рекла је Поповићева и навела да је у том тренутку повезала инцидент са порукама које је портал ГМ инфо раније добио са Фејсбук налога „Продужена божија рука“.

На питање Поповићеве "да ли непознати мушкарац стоји иза странице на Фејсбуку и порука које су ГМ инфу са ње слате" он је одговорио да „није битно ко је, него да треба да пише о асфалтној бази“.

„Рекао ми је како ГМ инфо узима новац и да се за то распитао код челних људи“, каже Поповићева. Инцидент је пријавила полицији, али је добила одговор да за полицију то није претња.

Поповићева је УНС-у објаснила да је неколико дана раније са Фејсбук профила „Продужена божија рука“ ГМ инфо добио поруке да објаве које им остављају на Фејсбуку о асфалтној бази која се гради у Горњем Милановцу „не цензуришу, не бришу, јер морају да анимирају људе“.

„Одговорили смо да је наша страница намењена за објављивање текстова са портала ГМ инфо, као и да је неопходно да нам се представи или покаже документа како бисмо писали о тој теми“, каже за УНС Поповићева.

УНС тражи од полиције да истражи овај случај, пронађе особу која је претила уредници портала ГМ инфо и саопшти резултате истраге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси