Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Одлука Агенције за приватизацију штетна по информативни центар Кула
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 11. 2011.

УНС: Одлука Агенције за приватизацију штетна по информативни центар Кула

Удружење новинара Србије (УНС) подржава запослене у Информативном центру Кула и тражи да Агенција за приватизацију поништи решење којим се уместо новинара те куће за привременог заступника капитала доводи особа са стране, мимо воље редакције, што ће додатно оптеретити мали буџет медија у којем је приватизација већ раскинута.

УНС истиче да је досадашњи заступник капитала новинар Ђорђо Бојанић сазнао да ће бити смењен од представника локалног одбора Уједињених региона Србије. Прошле недеље добио је и одлуку Агенције о разрешењу с образложењем да није присуствовао организованој провери знања, иако никад није позван на такву проверу.

Особа коју је Агенција поставила на Бојанићево место иако је требало да ради од 21. октобра до сада није виђена на послу, а плату, према одлуци Агенције, треба да јој обезбеди И.Ц. Кула, док њен претходник није био плаћен.

У Агенцији за приватизацију на питање зашто додатно оптерећују буџет медија који иза себе има пропалу приватизацију од које се једва опоравља уз пожртвованост редакције УНС-у је речено да „могу да кажу да немају пара и онда ће новопостављеног заступника капитала плаћати Агенција“. На питање да ли је с обзиром на политичке најаве смене, могућа злоупотреба у приватизацији у Агенцији су рекли да се „воде Стратегијом и да не постоји законски оквир за даљу приватизацију“. УНС-у је речено и да се у Бојанићевој одлуци о разрешењу погрешно нашло нетачно образложење, да је стварни разлог то што он нема високу стручну спрему.

УНС сматра да се ради о изузетно лошој пракси и тражи да Агенција промени одлуку и у договору са редакцијом именује приверменог заступника капитала којег би међу собом изабрали запослени а у складу са захтеваним условима.

УНС тражи да директор Агенције за приватизацију Владислав Цветковић прими новинаре из Куле и представнике УНС-а како би се у хитном року ова одлука променила.

Подсећамо да Информативни центар Кула емитује радијски програм и издаје новине „Кулска комуна“ и да је после раскинуте приватизације у децембру 2009. наследила блокиран рачун, искључене телефоне и струју, због неплаћених рачуна, и дуг од 15 плата запосленима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси