Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Локалне самоуправе финансијски да подрже медије, Министарство културе да оконча конкурсе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 03. 2020.

Извор: УНС

УНС: Локалне самоуправе финансијски да подрже медије, Министарство културе да оконча конкурсе

Удружење новинара Србије (УНС) позива локалне самоуправе у којима су окончани конкурси за суфинансирање пројеката у области јавног информисања да без одлагања исплате новац медијима, а да се у општинама и градовима у којима конкурсне комисије нису заседеле организује рад ових тела на даљину.

УНС истиче да је неопходно и да општине и градови који још нису расписали медијске конкурсе средства у буџету определе медијима за извештавање у ванредним околностима, а да у тој расподели учествују комисије сачињене од представника новинарских удружења и медијских асоцијација.

Према подацима УНС-а 123 локалне самоуправе до данас су расписале медијске конкурсе, половина њих објавила је решења о расподели новца медијима, а Град Нови Сад и Општина Медвеђа обуставили су конкурсе.

УНС још једном позива Министарство културе и информисања да што пре објави решења о расподели новца за јавно информисање, уплати новац медијима, као и да сазове комисију за пројекте интернет медија користећи могућности рада на даљину.

УНС истиче да је у борби против последица вируса корона преко потребна финансијска подршка новинарима, посебно локалним, који осим здравствених радника и полиције непрекидно раде у тешким условима, а не уживају државну помоћ као остале службе од виталног значаја.

УНС и овом приликом подсећа општине и градове у Србији да правовремено и потпуно информишу новинаре локалних медија о стању здравља становништва како би грађани били професионално информисани о питањима од значаја за јавност.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси