Насловна  |  Саопштења  |  УНС поново тражи снимке о инцидентима на северу Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 12. 2011.

УНС поново тражи снимке о инцидентима на северу Косова

После изјаве команданта Ерхарда Древса да КФОР поседује снимке насилних инцидената у Јарињу и Јагњеници, у којим су јесенас повређени српски грађани и припадници међународних снага, Удружење новинара Србије поново тражи да се ти снимци дају на увид јавности.

УНС је у више наврата у септембру и октобру тражио и од НАТО и од српских власти да јавности саопште све чињенице о употреби бојеве муниције против цивила на северу Косова.

Министар одбране Драган Шутановац је тада категорички тврдио да снимци са Јариња не постоје, да би га Древс сада дезавуисао. Командант КФОР-а јуче је, како преноси Танјуг, рекао да су снимци са Јариња и Јагњенице прослеђени Еулексу „који блиско сарађује са српским властима“.

УНС сматра да је, због врло противречних информација о догађајима на северу Косова, од којих зависи и кандидатура Србије за чланство у ЕУ, од огромног значаја да јавност буде упозната са снимцима, које треба подврћи и независној анализи. Због тога је неопходно да српске власти, уколико то до сада нису учиниле, хитно затраже снимке које спомиње командант Древс и учини их доступним медијима и јавности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси