Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустиве претње ТВ Апатин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 12. 2011.

УНС: Недопустиве претње ТВ Апатин

Удружење новинара Србије осуђује претње које је Телевизији Апатин преко друштвене мреже facebook упутио Марко Кнежевић, председник Општинског одбора Покрета Социјалиста Апатин.

Кнежевић је у суботу 3. децембра 2011. године поставио статус на свом facebook профилу у којем је између осталог писало:

„...Sreca je pa imamo mnogo aktivista, mocicemo napraviti jednu grupu od dvadesetak ljudi koi ce se intezivno baviti sa TV Apatinom, tacnije sa sprecavanjem slanja njihovog signala.Trebam li reci da ce lokalna TV Apatin biti blokirana, ali ne na nekoliko sati...onako malo duze hehehehe....bilo kako bilo, ali ja prosto obozavam da maltretiram loklanu vlast i njihove mehanizme moci u konkretnom slucaju lokalne medije”.

Новинару Прес службе УНС-а Марко Кнежевић је у телефонском разговору потврдио да је поставио тај статус, али да у њему не види ништа спорно јер “није претио физичким нападом на новинаре ТВ Апатин”.

На наше упозорење да је за неовлашћено спречавање или ометање емитовања радио и телевизијског програма према кривичном законику предвиђена новчана казна или казна затвора до једне године, Кнежевић је одговорио “да покушавамо да га застрашимо” правдајући се да је он запретио, а да своје претње још није спровео у дело.

Кнежевић је такође новинару Прес службе УНС-а рекао да га може “тужити уколико објави овај разговор јер га не сматра званичним и да ће званичну изјаву поводом овог догађаја изнети на конференцији за штампу у понедељак”.

УНС тражи да Марко Кнежевић повуче претње упућене ТВ Апатин. УНС још једном подсећа да сви неспоразуми које било која политичка странка има са медијима треба да буду решавани у складу са законом и ненасилним путем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси