Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Kurirci izmislili intervju sa mrtvim ministrom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

19. 01. 2016.

Izvor: Informer

Kurirci izmislili intervju sa mrtvim ministrom

Rodićev sajt 'Kurir' u subotu u 13:41 objavio intervju sa bivšim ministrom policije Radmilom Bogdanovićem, koji sumnjiči Cecu da je znala da se sprema ubistvo Arkana, a Bogdanović umro još 25. oktobra 2014!

Gazda kanalizacionih dnevnih novina „Kurir“ Aleksandar Rodić u pokušaju da uceni i izreketira poznatu pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović otišao je toliko daleko da je čak objavio i izmišljeni intervju sa pokojnim ministrom policije Radmilom Bogdanovićem, koji je preminuo još 25. oktobra 2014. godine!

U laži su kratke noge

Kurirci su, verovali ili ne, na svom portalu objavili izmišljeni razgovor sa mrtvim ministrom u kome on navodno sumnjiči Cecu za saučesništvo u ubistvu Arkana!?!

Rodićev internet portal objavio je u subotu 16. januara tačno u 13.41 izmišljeni intervju sa pokojnim Bogdanovićem pod naslovom: „Bivši ministar policije optužuje: Ceca je znala da će Arkan biti ubijen.

Kada su posle nekoliko sati shvatili da su „intervjuisali“ pokojnog čoveka, izbrisali su taj tekst sa portala, ali su čitaoci Informera uspeli da sačuvaju i dostave nam kopiju objavljenog lažnog intervjua. O strašnoj laži „Kurira“ svedoče i brojni linkovi sa drugih sajtova koji su, ne proveravajući činjenice, požurili da prenesu „ekskluzivu".

O čemu se ovde tačno radi? Prosta provera na internetu pokazala je da su kurirci, bez trunke blama, od reči do reči prekopirali stari Bogdanovićev intervju dat nedeljniku NIN 2010. godine, pritom svesno dovodeći čitaoce u zabludu da je sve to izgovorio danas!

„Prisećajući se danas Arkanovog ubistva, Bogdanović je rekao da na taj slučaj gleda kao i posle pet dana...", stoji između ostalog u intervjuu objavljenom u „Kuriru".

Rodićevi novinarski plaćenici ignorisali su i činjenicu da je pokojni Radmilo Bogdanović odmah posle objavljivanja spornog intervjua u NIN-u demantovao da je uopšte bilo šta rekao o tome da mu je Ceca sumnjiva.

Izvori Informera iz uredništva „Kurira" kažu da je do objavljivanja intervjua sa mrtvim ministrom došlo pod pritiskom gazde Rodića!

- Aca od Nove godine gotovo svakodnevno traži od urednika da pronalaze i puštaju najgore gadosti o Ceci. Ne znamo šta je tačno u pitanju, ali izgleda da se Ceca nešto gadno zamerila Rodićima...

U subotu su urednici na sajtu, pod njegovim pritiskom, pustili intervju sa Bogdanovićem koji su našli u arhivi na internetu. Ideja im je bila da prvo puste tekst, a da naknadno pozovu Bogdanovića da to sve ponovi za „Kurir“. Kad su saznali da je Radmilo umro pre godinu i po dana, nastala je strašna panika, intervju je brzo obrisan, ali već je bilo kasno, pošto su ga drugi sajtovi preneli... - objašnjava naš sagovornik.

Pelević: Sram ih bilo!

Aleksandar Rodić i njegovi urednici juče nisu odgovarali na naše pozive. Ni Svetlana Ceca Ražnatović nije juče htela ništa da komentariše. Na drugoj strani, Borislav Pelević, venčani kum Cece i Arkana, ogorčen je zbog skandaloznog poteza „Kurira".

- Moj kum Željko je mrtav već 16 godina, gospodin Bogdanović je pokojni više od godinu dana i stvarno mi nije jasno zašto ne ostave mrtve ljude da počivaju u miru!? I šta im je skrivila Arkanova udovica, pa da joj tako nešto priređuju! Ma sram ih bilo zbog toga što su uradili! - rezignirano poručuje Pelević.

Lider JS Dragan Marković Palma, inače, Cecin bliski prijatelj koji je kao i Bogdanović rodom iz Končareva kod Jagodine, tvrdi da su svi navodi iz lažnog intervjua potpuno izmišljeni.

- Sve je to laž i netačno! - kratko je odgovorio Palma.

Izjava koju je Radmilo Bogdanović demantovao još u martu 2010. godine

Mnode su mi tu stvari bile čudne još odprvog dana i policajcima sam rekao, pođite vi i ispitajte zašto je Ceca sa sestrom otišla u butik, a on (Arkan) ostao tu, ispred recepcije Interkontinentala da je čeka, piše u izmišljenom intervjuu objavljenom na sajtu „Kurira".

Gotovo identična izjava objavljena je 18. marta 2010. u sklopu Bogdanovićevog intervjua za NIN. Ipak, on je odmah demantovao da je tako nešto rekao.

Aleksandar Rodić dao Kornicu 5.000€ da lažno optuži Vučića

Gazda „Kurira" Aleksandar Rodić dao je 5.000 evra u kešu svom direktoru Aleksandru Kornicu da bi u javnosti lažno optužio premijera Vučića za ucenu, iznudu i organizovani kriminal!

Kornic, inače, dugogodišnji narkoman i duševni bolesnik, sam je ovo priznao na snimku koji je sinoć ekskluzivno emitovan u specijalnoj emisiji na IV Pink!

Informer će se u narednim danima baviti ovom strašnom aferom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi