Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG obnovio sajt, formirao aktive: Borba za prostorije i povratak novinarskog ugleda!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

07. 11. 2020.

Izvor: www.uncg.me

UNCG obnovio sajt, formirao aktive: Borba za prostorije i povratak novinarskog ugleda!

Udruženje novinara Crne Gore obnavlja svoje aktive širom Crne Gore, a pokrenut je i novi sajt koji se može pratiti na adresi www.uncg.me.

Udruženje će u narednom periodu pokušati da stane na svoje noge, obezbjedi adekvatne prostorije u Podgorici i postane jedan od profesionalnih korektiva društvenih događanja. Novinari su danas na marginama društvenih događanja, a dolaze u centar pažnje jedino kada se nađu na meti pojedinaca ili organizacija kojima svaka istina, osim njihove, smeta.

Udruženje novinara CG će pokušati da zaštiti svoje članovee, ali i ostale novinare, i povrati ugled profesiji. On je prethodnih godina bio na niskim granama. Djelimično i zbog samih novinara, ali dijelom i zbog osione i antidemokratske vlasti koja nije trpjela kritiku. Ukoliko bude po volji članova UNCG i njenog aktuelnog rukovodstva, naša organizacija postaće građanska i profesionalna savjest ovoga društva koja će ukazivati na sve mane nove vlasti, ali i svih ostalih koji utiču i pojavljuju se na javnoj sceni Crne Gore.

UNCG je obnovilo svoje aktive u većini crnogorskih gradova, a podaci o njima mogu se naći na našem sajtu. Pozivamo sve novinare da nam se jave i da pokušamo da zajednički povratimo ugled našoj profesiji i sačuvamo je od upada stranačkih portparola, ali i vulgarnih agitatora drugih organizacija, medijskih i ostalih moćnika.

Nije mali posao pred UNCG, ali očekujemo da dobijemo podršku za povratak novinarstva novinarima. Smatramo da će u ovoj državi svima biti bolje ukoliko nam mediji i novinari budu bolji nego što su danas. Niže ne možemo da padnemo, pa nam preostaje samo da krenemo da se uspravljamo i ukazujemo u novom okolnostima na sve ono što ne valja i što može biti bolje. Uostalom, to je i naš posao i nadamo se da ćemo ga u narednom periodu obavljati bolje nego do sada.

 

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, generalni ekretar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi