Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Rasvijetlili ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

19. 02. 2019.

Izvor: www.rtcg.me

Rasvijetlili ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić

Crnogorska policija saopštila je da je rasvijetlila ubistvo vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Kruščića, te ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Policija je saopštila da je devetočlana kriminalna grupa, čiji je organizator F.B. iz Podgorice, osumnjičena za ubistvo Kruščića i ranjavanje Olivere Lakić.

Saopšteno je da je riječ o istoj kriminalnoj organizaciji, koja se sumnjiči za oba krivična djela.

"Tokom trajanja policijsko-tužilačke aktivnosti, policijski službenici su lišili slobode šest lica u Podgorici, jedno lice je lišeno slobode na teritoriji Kosova tokom međunarodne policijske saradnje i razmjene informacija između policija Crne Gore i Kosova, dok su dva lica kao članovi ove kriminalne grupe lišeni slobode danas u Podgorici i Cetinju", navode iz policije.

Osnovano se sumnja da je F.B. (1990) organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici M.M. (1981), G.R. (1985), D.V. (1983), L.B. (1997), M.S. (1985) iz Podgorice, F.K. (1989), M.R. (1991) i S.B. (1981) sa Cetinja, kao i druga za sada nepoznata lica koja su za cilj imala vršenje krivičnih djela, kriminalno udruživanje, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teška tjelesna povreda.

Policija osnovano sumnja da su ova lica "organizovano, unaprijed pripremljeno, na drzak i bezobziran način" 21. maja prošle godine ubili Miodraga Kruščića, a da su 8. maja iste godine ranili novinarku Vijesti Oliveri Lakić.

Kako je saopšteno na pres konferenciji, ubica Kruščića je uhapšen na Kosovu i nalazi se u pritvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je da su u saradnji s Višim državnim tužilaštvom rasvijetlili napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, te ubistvo Miodraga Kruščića.

Policija pojašnjava da je ubistvo Kruščića izvršeno je na način što su ga članovi kriminalne grupe po unaprijed pripremljenom planu i podijeljenim ulogama pratili, i osmatrali teren u cilju definisanja njegovog kretanja i dnevnih navika, kako bi ga lišili života.

Izvršioci su, navodi policija, imali pripremljenu maršrutu dolaska na mjesto ubistva, sa vozilom marke Golf 5 koje je prethodno ukradeno i na kojem su bile ukradene registarske oznake.

"Kojom prilikom je izvršilac ubistva M.M. izašao iz vozila noseći silikonsku masku na glavi, kako bi osigurao da ne bude prepoznat i s leđa prišao oštećenom Miodragu Kruščiću u čijem pravcu je iz pištolja marke 'Glock17' ispalio više projektila nanoseći mu teške i po život opasne povrede, od kojih je nastupila njegova smrt", navodi policija.

Ističu da su izvršilac i saizvršioci ovog krivičnog djela imali pripremljenu maršrutu bjekstva sa mjesta zločina, unaprijed pripremljenu lokaciju za uništavanje vozila i oružja sa kojim je izvršeno krivično djelo, kao i drugu logistiku u cilju prikrivanja tragova i predmeta, njihovog bjekstva i skrivanja na tajnim lokacijama.

"Nanošenje teških tjelesnih povreda u vidu prostrelne rane desne potkoljenice novinareke Olivere Lakić, izvršeno je na način što je osumnjičeni i organizator ove kriminalne grupe F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, 8. maja pratio Oliveru Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije dnevnih novina Vijesti, do njenog stana koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge", navode iz policije.

Podsjećamo, Olivera Lakić je ranjena 8. maja prošle godine, ispred zgrade u kojoj živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević rekao je da je na teritoriji Podgorice i Cetinja formirana organizovana kriminalna grupa. Identifikovano je devet osoba.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi