Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Pronađena još jedna preteća poruka novinarima u blizini redakcije N1 u Zagrebu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

14. 03. 2019.

Izvor: N1 Zagreb

Pronađena još jedna preteća poruka novinarima u blizini redakcije N1 u Zagrebu

U Kučerinoj ulici u zagrebu, nedaleko od zgrade gde se nalaze redakcije N1 televizije, Telegrama i Net.hr pronađena je još jedna preteća poruka novinarima.

Poruka je pronađena na ogradi u Kučerinoj ulici, svega nekoliko stotina metara od redakcija.

Podsjetimo, u nedjelju je u neposrednoj blizini N1 televizije pronađena identična poruka, zbog koje je na teren izašla i policija. 

Poruka pronađena u nedelju je već idućeg dana bila uklonjena. Ovo je samo još jedan u nizu incidenata kojima se preti novinarima i javnoj reči u Hrvatskoj. Podsetimo, pretprošle subote novinari su izašli na ulicu kako bi protestovali protiv brojnih tužbi i presuda zbog sramoćenja, a u nekim slučajevima i zbog prenošenja istinitih informacija.

Takođe, novinarki s portala Net.hr Đurđici Klancir, policija je došla u redakciju kako bi je legitimisala na zahtev advokata sisačkog župana Ive Žinića. 

I novinarka Jutarnjeg lista Gordana Grgas doživela je neprijatnost vozeći se taksijem, kada joj je vozač rekao da svima koji pišu protiv Hrvatske treba staviti "metak u čelo". Nakon što je slučaj prijavljen policiji, taksista je priveden, a ostao je i bez posla.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi