Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Uredniku portala IN4S uručen poziv za saslušanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

17. 07. 2019.

Izvor: Beta

Uredniku portala IN4S uručen poziv za saslušanje

Glavni urednik portala IN4S Gojko Raičević dobio je poziv za saslušanje, ali se neće odazvati pozivu policije, objavio je taj portal.

Poziv za saslušanje dolazi nakon što je tužilaštvo pokrenulo istragu o audio-snimcima razgovora savetnika predsednika Crne Gore Milana Roćena dok je bio ambasador u Moskvi pre 10-15 godina, koje skoro mesec dana objavljuje taj portal.

Osnovno državno tužilaštvo tražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova da pozovu na razgovor urednika IN4S u prostorije Uprave policije, objavio je taj medij.

Gojko Raičević je, kako se navodi, upoznao policijskog službenika koji mu je dostavio poziv, da se „ne može i neće odazvati na poziv policije i tužilaštva sve dok ne otkriju počinioce napada na njega dok je obavljao posao urednika na protestima iz 2015. godine“.

Portal „In4S“ objavio je nekoliko audio-snimaka savetnika sadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Milana Roćena, dok je bio ambasador u Moskvi, pre nego što je Crna Gora postala nezavisna država.

Objavljeni su i Roćenovi razgovori s Đukanovićem – o tajnom sastanku s ruskim tajkunom Olegom Deripaskom u kojem se „sprdaju s porodicom Karić“, s Đukanovićevom ženom Lidijom koja navodi kako joj Milo kad nije u zemlji „ostavlja da čuva Crnu Goru“, sa Deripaskom – oko privatizacije Kombinata aluminijuma Podgorica u kojem se pominje tri miliona evra i da ih treba nekome dati.

U javnost je dospeo i razgovor Roćena s jednim od lidera opozicije u Srbiji Vukom Jeremićem o smeštaju grupe od 30 ljudi u hotelu na Svetom Stefanu, u čijem jednom delu kroz smeh kažu kako imaju svoj savetnički lobi i kako Roćen psuje majku Srbiji, a Jeremić Crnoj Gori, kao i razgovor s odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem koji od Roćena traži da mu „pogura“ ugovor od 170 miliona evra.

Ipak, najveću pažnju javnosti je izazvao Roćenov razgovor sa jednim lokalnim biznismenom u kome on novinare RTCG naziva bolesnom bagrom i govedima a koji je objavio portal Vijesti. On je naknadno saopštio da žali zbog izgovorenih reči.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu i povodom tog snimka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi