Naslovna  |  Aktuelno  |  Sindikalne teme  |  UNS organizuje seminar o podkastima- prijave do 25. juna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sindikalne teme

14. 06. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS organizuje seminar o podkastima- prijave do 25. juna

Udruženje novinara Srbije (UNS) organizuje besplatan seminar o podkastima i poziva novinare, medijske radnike i studente novinarstva da se prijave do 25. juna.

Prvi deo seminara odnosiće se na odabir tematike, razlike između podkasta i intervjua, osmišljavanje autorskog podkasta, pripremu za razgovor, odabir sagovornika i vođenje razgovora.

Seminar će u drugom delu pokriti tehnička i praktična pitanja snimanja, obrade i distribucije podkasta, upoznavanje sa potrebnom opremom i programima.

Obuka će trajati dva dana, 30. juna i 1. jula.

Predavač u prvom delu seminara o podkastima u organizaciji UNS-a biće novinarka Miljana Nešković, dok će drugi segment držati Vladimir Radinović, osnivač je platforme podcast.rs.

Miljana Nešković Foto: Vesna Lalić za nova.rs Miljana Nešković Foto: Vesna Lalić za nova.rs

Miljana Nešković je autorka podkasta "Snaga uma" na Nova.rs koji se emituje od 2020. godine. U tematskom središtu podkasta je mentalna snaga, tako da podkast obuhvata različite lične ili akademske lekcije gostiju o stvarima koje nam suštinski utiču na kvalitet života, misli, odluke i odnose s drugima. Novinarka je sa više od petnaest godina staža u medijima. Karijeru je počela na TV Metropolis, radila je i na RTS-u, a novinarski se izgradila baveći se društvenim fenomenima i kulturom u štampanim medijima među kojima su Nedeljnik, NIN, Plejboj, Original... U jesen 2020. godine dolazi na Nova.rs kao kolumnistkinja i pokreće podkast "Snaga uma"koji je u međuvremenu izrodio brojne ekskluzivne razgovore.

Osnivač podcast.rs Vladimir Radinović Osnivač podcast.rs Vladimir Radinović

Vladimir Radinović ima više od 15 godina iskustva u oblastima digitalnih medija i radija, sa posebnim fokusom na medije zajednice. Član je evropskog Foruma medija zajednice (CMF).

Platforma podcast.rs okuplja više od 300 podkasta iz Srbije i regiona.

Prijavu za pohađanje seminara molimo vas da pošaljete na press@uns.org.rs do 25. juna. Potrebno je da dostavite kraću profesionalnu biografiju, a studenti novinarstva kratko motivaciono pismo.

Seminar će biti održan u prostorijama UNS-a u Beogradu. Broj mesta je ograničen, a jedno noćenje i putne troškove UNS će obezbediti za šest učesnika seminara koji dolazi iz drugih mesta u Srbiji.

UNS seminar organizuje u okviru projekta sa Evropskom federacijom novinara koji, između ostalog, za cilj ima usavršavanje novinara i medijskih radnika kako bi bili konkurentniji na medijskom tržištu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi