Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula novinarka Tanjuga Milica Jovanetić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 06. 2009.

Izvor: Tanjug

Preminula novinarka Tanjuga Milica Jovanetić

In memoriam

Novinarka Tanjuga Milica Jovanetić preminula je jutros u Beogradu posle kraće i teške bolesti.

Rođena je 1951. godine u Užicu, gde je završila gimnaziju, a Fakultet političkih nauka - odsek žurnalistike - u Beogradu.

Ceo svoj plodotvorni radni vek provela je u Novinskoj agenciji Tanjug, gde je prevalila novinarski put od saradnika u kulturnoj rubrici, do dugogodišnjeg vrsnog dežurnog urednika i šefa DESK-a. Bila je i uspešan dopisnik Tanjuga iz Bugarske.

Redak talenat, sa veoma izraženom novinarskom "žicom" i filigranskom, užički izbrušenom, rečenicom, ispoljila je još na studijama novinarstva i već tada počela da objavljuje studiozne članke u NIN-u, za koji su u to vreme pisali samo vrhunski novinari.

Kao vrhunski stilista pokazala je da se i u agencijskom, nepravedno smatranom "suvom", novinarstvu može pisati britko, zanimljivo, duhovito - prelepo, a da se ne oskrnavi ni jedno novinarsko pravilo rada u agencijama.

Pravila agencijskog zanata bila su joj iznad svega, a imala ih je u svakom prstu, tako da je radom u DESK-u uporedo bila i vrstan pedagog, nesebično prenoseći novinarsko znanje i bravurozan stil na mlade generacije novinara.

Milice će se sećati mnoge generacije novinara Tanjuga.

Sahrana će se obaviti u sredu, 1. jula, u 13 sati, na Gradskom groblju u Užicu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi