Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Savez novinara Srbije i Crne Gore osudio napad na novinare "Vijesti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 08. 2009.

Savez novinara Srbije i Crne Gore osudio napad na novinare "Vijesti"


Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) najoštrije je osudio napad na zamenika glavnog urednika Mihaila Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića iz podgoričkih „Vijesti“ u kojem su učestvovali gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i vozač Dragan Radonjić.

U saopštenju SNSCG-a se ističe da je "skandalozno da gradonačelnik i visoki funkcioner DPS-a, vladajuće partije u Crnoj Gori, reši da se fizički obračunava sa novinarima, posebno imajući u vidu da je fotografisanje njegovog nepropisno parkiranog automobila tema koja zaslužuje novinarsku pažnju".

SNSCG poziva istražne organe Crne Gore da temeljno utvrde sve činjenice napada u kojem su povređeni novinar i fotoreporter na zadatku i na koje je po navodima kolega čak u jednom trenutku bio uporen i repetiran pištolj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi