Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ljubenko Zvizdić dobitnik italijanskog pesničkog priznanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 01. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Ljubenko Zvizdić dobitnik italijanskog pesničkog priznanja

Novinar sportske redakcije Radio-televizije Vojvodine (RTV) i član Nadzornog odbora UNS-a Ljubenko Zvizdić dobitnik je pesničkog priznanja koje tradicionalno dodeljuje udruženje pisaca Italije „Verbumlandiart“.

„Svako priznanje od kolega pisaca mi je veliki podstrek za dalji rad i pisanje. Posebno mi je drago kada se naša pisana reč čuje i poštuje van granica naše zemlje“, rekao je UNS-u Zvizdić. On kaže da je počeo da piše pesme „još od školskih dana“.

Inače, pesnička priznanja „Verbumlandiat“ dodeljena su u italijanskom gradu Galateo, u okviru manifestacije „Glas pesnika“.

Ljubenko Zvizdić je novinar od 1990. godine u redakciji Radio Novog Sada. Osim ove nagrade, Zvizdić je dobitnik i međunarodne nagrade za poeziju „Zlatno pero“ u Ljubljani i Sremskim Karlovcima. On je uvršten i u antologiju savremenih srpskih pesnika za mlade „Kad srce zasvetluca“ Pere Zubca.

Objavio je pet zbirki poezija –„Leptirica“, „Miris zrelih trešanja“, „Kapi“, „Sto puta ti kažem“ i „Kradljivica snova“. Autor je sportske monografije „Luka Marin“ i romana „Kad su anđeli plakali“.

Ljubenko Zvizdić bio je i predsednik Nadzornog odbora UNS-a od 2013. do 2017. godine.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

12.01.

2019.

Члан од 1984. [neregistrovani] u 19:57

Браво!

Браво за сјаног колегу, добриг човека и, очигледно, одличног песника!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi