Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UST: Izazivanje panike lažnim vestima o epidemiji krivično delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 06. 2020.

Izvor: Beta

UST: Izazivanje panike lažnim vestima o epidemiji krivično delo

Udruženje sudija i tužilaca (UST) Srbije upozorilo je danas da iznošenje lažnih vesti kojima se izaziva panika i otežava sprovođenja mera u borbi protiv korona virusa predstavlja krivično delo.

"Ukazujemo na krivičnu odgovornost lica koje iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrdnji izazovu paniku, odnosno na taj način osujete ili znatno otežaju sprovodjenje odluka i mera državnih organa, naročito putem sredstava javnog informisanja ili društvenih mreža", saopštilo je UST uz napomenu da je tome poučeno prethodnim iskustvom.

U saopštenju se navodi da takvo ponašanje "krivično zakonodavstvo prepoznaje kao zakonska obeležja krivičnog dela Izazivanje panike i nereda iz člana 343 Krivičnog zakonika".

UTS je dodalo da očekuje da pravosudni organi poštuju i sprovode sve mere nadležnih organa u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja korona virusa i sigurno je da će nastaviti da efikasno obavljaju svoj posao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi