Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Urušio se deo zgrade stare kragujevačke pijace, novinaru N1 branili da snima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 07. 2020.

Autor: Milan Nešić Izvor: N1

Urušio se deo zgrade stare kragujevačke pijace, novinaru N1 branili da snima

Deo zgrade stare kragujevačke pijace, koji se nalazi u okviru Miloševog venca, urušio se jer su radnici koji je rekonstruišu potkopali temelje i narušili statiku ove zgrade, koja je pod zaštitom države.

Direktorka Hitne pomoći Kragujevac dr Gordana Đokić je za N1 izjavila da nije bilo povređenih u ovom građevinskom incidentu.

Grad Kragujevac rekonstruiše zgradu pijace, izgrađenu 1929 godine. Investirano je 293 miliona dinara, a ovaj objekat nedavno je posetila premijerka Ana Brnabić, tokom predizborne kampanje.

Radnik i poslovođa firme koja izvodi radove branili su reporteru N1 da snima i fotografiše srušeni deo pijace, a poslovođa je verbalno pretio novinaru koji se nalazio na javnoj površini, u parku.

Potom je i načelnik sekretarijata za komunalne poslove grada Kragujevca Radosav Vulović tražio od reportera N1 da kaže da li ima dozvolu za snimanje i tražio da se legitimiše, ali nije imao komentar kako se urušio deo objekta zgrade koja je kulturno dobro i pod zaštitom je Republike Srbije.

Novinara N1 zatim je na mobilni telefon pozvala osoba, koja nije htela da se predstavi i raspitivala se o snimcima i fotografijama urađenim kod stare pijace.

Veliki broj građana Kragujevca okupio se da vidi ovaj događaj, u kome nije bilo stradalih.


Video prilog N1

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi