Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  IAN pomaže medijskim radnicima koji izveštavaju sa protesta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2020.

Izvor: Cenzolovka

IAN pomaže medijskim radnicima koji izveštavaju sa protesta

Međunarodna mreža pomoći IAN, zabrinuta zbog nasilja nad medijskim radnicima tokom protesta u Srbiji, nudi novinarima psihološku i psihijatrijsku podršku, medicinske i forenzičke preglede zadobijenih povreda

Međunarodna mreža pomoći IAN, zabrinuta zbog nasilja tokom građanskih protesta prethodnih dana na ulicama Beograda i drugih gradova u Srbiji, apeluje kako na demonstrante da se uzdrže od nasilnog izražavanja nezadovoljstva, tako i na pripadnike unutrašnjih poslova da se uzdrže od prekomerne upotrebe sile.  

Posebnu zabrinutost IAN izražava zbog nasilnih incidenata usmerenih prema medijskim profesionalcima koji su izveštavali sa protesta.

„Zbog važnosti pravovremenog i objektivnog izveštavanja o uznemirujućim događajima u okviru kojih se dovode u opasnost mnogi ljudi, masovno krše ljudska prava i pogoršava i onako teška situacija epidemije, osuđujemo sve napade na novinare“, kaže se u saopštenju IAN-a, koji nudi direktnu podršku medijskim radnicima aktivno uključenim u prenošenje informacija sa protesta. 

Novinari se mogu IAN-u obratiti za sledeće oblike pomoći: 

  • psihološku i psihijatrijsku podršku
  • medicinske preglede
  • forenzičke preglede zadobijenih povreda. 

Kontakt: 

011  403  93 40    

063 389 729 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi