Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jelena Zorić: Novinarka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2020.

Autor: Safeta Biševac Izvor: Danas

Ličnost Danas

Jelena Zorić: Novinarka

Dok je RTS u utorak uveče prikazivao akcioni film sa Džekijem Čenom, na ulicama Beograda dešavala se istinska akcija.

Bez Džekija Čena, ali sa suzavcem, polomljenim glavama, zapaljenim vozilima, bakljama, napadima na policiju i njihovog odgovora koji je, neki smatraju, prelazio granice…

O tome je, umesto javnog servisa, izveštavao N1.

Izveštavanjem sa protesta građana zbog najavljenog pooštravanja mera protiv korone i upada u Skupštinu Srbije, ova televizija je ponovo opravdala poverenje gledalaca i nagradu „Staša Marinković“, koju im je naš list dodelio prošlog meseca.

Prva se sa lica mesta javila reporterka N1 Jelena Zorić i održala lekciju iz novinarstva. Nagutala se suzavca, uključivala u program suznih očiju i hrabro izveštavala bez obzira što je očigledno bila u opasnosti.

S jedne strane ljuti demonstranti, neki od njih besni i na N1, a s druge policija, nenavikla na medije koji rade svoj posao.

Kada je jedan policajac pitao šta traži i poručio joj da ode, odgovorila mu je da radi svoj posao, „kao i vi svoj“ – izveštava sa javnog skupa i mesta. Jedan od komentara na FB je bio – „Pokazala da je novinarka, a ne Goca Uzelac.“

„Maštala sam da ću biti novinarka spoljnopolitičke rubrike. Prvenstveno sam želela da radim u štampi, za mene je to najlepši deo novinarstva i radila sam u lokalnim novinama u Vršcu. Imala sam zadovoljstvo da učim posao od fantastičnih lokalnih novinara kao što je Biserka Mikša, pa Remus Avramesku… Njega sam oponašala… Bio je dopisnik za RTS, prvi novinar koji je izveštavao iz Rumunije za vreme revolucije. Gledajući Avrameskua videla sam šta je pravo novinarstvo“, izjavila je za Novi magazin.

Rođena u Vršcu 1980, došla je u Beograd da na Filološkom fakultetu studira Srpski jezik i svetsku književnost. „Želela sam da se vratim u Vršac i u svom gradu radim kao lokalni novinar. Ali u Vršcu nije bilo posla za novinare i tako ostadoh u Beogradu“, priča Jelena, koja je pre N1 do 2014. bila na TV Studio B i istakla se radom u crnoj hronici. Autorka je emisija o korona bolnicama u Beogradu, kao i o aferama „Helikopter“, „Krušik“, „Jovanjica“… Vreme najradije provodi uz knjige i porodicu. Ponosna je tetka tri mališana.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

09.07.

2020.

Vera [neregistrovani] u 18:02

Podrška RTSu

Pa i mlade novinarke RTS.a koje su se u sredu uveče javljale sa ulica Beograda su ličnosti dana. Tim pre što su trpele primitvna poniženja, frustriranih nazovi junačina koji su im ometali živa javljanja, skidali gaće, kreveljili se . Pohvala i za Milicu Nedić, koja je čitavu noć u utorak radila i u sredu takodje i to profesionlano i nepristrasno . A svima koji napadaju RTS , podsećanje da bi itekako otrčali na RTS da rade , ali NIKO IH NE ZOVE:Na našu sreću

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi