Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 09. 2020.

Autor: Beta Izvor: Danas

DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je danas da će tužiti portal Nova S zbog objavljivanja teksta u kom su kako se navodi, DJB i lider tog pokreta Saša Radulović „direktno optuženi za fašizam“.

Navodeći da je sporni tekst objavljen juče pod naslovom „Izliv fašizma u mozak DJB: Šta će migranti u srpskim školama“, iz pokreta su ocenili da „neprofesionalno i maliciozno“ korišćenje reči fašizam i označavanje DJB kao fašističke organizacije predstavlja „tešku uvredu“ za sve članove Dosta je bilo čije su porodice stradale od fašizma.

„U saopštenju koje je Nova S napala kao fašističko i koje originalno nije ni prenela, ĐB je postavio pitanje zašto Ministarstvo prosvete obučava sve škole u Srbiji za uključenje migranata u obrazovanje, kada u isto vreme vlast tvrdi da migranata nema i da su oni samo u prolazu kroz Srbiju“, naveli su iz pokreta.

Ocenili su i da je „nedopustivo za jedan medij“ da tekst završi rečenicom: „Kompletno saopštenje Dosta je bilo možete pronaći na ovom linku, ako baš želite“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi