Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čečen o slučaju Aleksandra Obradovića: Tužilaštvo čuvar zločina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 09. 2020.

Izvor: N1

Čečen o slučaju Aleksandra Obradovića: Tužilaštvo čuvar zločina

Direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Branko Čečen izjavio je u Novom danu da je "sudbina svih uzbunjivača ovde veoma tužna i veoma dramatična". "Mislim da tužilaštvo nema šta da radi u slučaju Aleksandra Obradovića. Jednostavno je nemoguće napraviti neki slučaj protiv njega, on je uzbunjivač, pošten čovek koji je ukazao na zločin. Tužilaštvo, policija, BIA nisu uradili svoj posao, osim da su pokušali sve da sakriju i da sve svale na čoveka koji je tu najpošteniji. Tužilaštvo je sada čuvar zločina", kaže Čečen.

Govoreći o slučaju prebijanja iz Novog Sada, kaže da je "zbog užasnog snimka stvar izašla na videlo i privukla pažnju javnosti".

"Mi vidimo kako se štite počinioci raznih krivičnih dela, ovde je policija podbacila, sad je pitanje da li namerno ili ne. Ne treba potcenjivati našu policiju, mislim da nikako nije nečija neukost ili laicizam policije, mislim da se sada jako pazi za svakog kriminalca, hoćemo li, nećemo li", kaže on.

Prema njegovim rečima, "sudbina svih uzbunjivača ovde je veoma tužna i veoma dramatična".

"Mislim da tužilaštvo nema šta da radi u slučaju Aleksandra Obradovića. Jednostavno je nemoguće napraviti neki slučaj protiv njega, on je uzbunjivač, pošten čovek koji je ukazao na zločin. To je skandalčina koja treba da sruši bilo kakvu normalnu vladu u bilo kakvoj normalnoj zemlji. Tužilaštvo, policija, BIA očigledno nisu uradili svoj posao, osim da su pokušali sve da sakriju i da sve svale na čoveka koji je tu najpošteniji, koji je žrtvovao svoju bezbednost i komfor zarad građana Srbije. Tužilaštvo je sada čuvar zločina", kaže Čečen.

Istakao je da je opozicione stranke cela ta stvar zatekla kao i sve druge.

"Opozicija je u situaciji da se nosi sa desetinama afera, u ovom slučaju je opozicija jednako bespomoćna kao i svi drugi. Ako vi imate tužilaštvo koje treba da zaštiti Aleksandra Obradovića, a oni rade suprotno, šta može opozicija", pita Čečen.

Komentarišući izjavu Milorada Dodika da je nekoliko puta pisao američkom predsedniku Donaldu Trampu, Čečen kaže da mu je to malo neozbiljno.

"Mislim da Donald Tramp nije svestan postojanja Milorada Dodika", kaže Čečen.

Kako je rekao, nije siguran da potpisivanje dogovora u Vašingtonu možemo da tumačimo kao "okretanje zapadu".

"Okretanje zapadu jednog društva je proces, to je komplikovano. Čini mi se da ne možemo verovati ovoj vlasti ni koliko je ljudi zaraženo koronavirusom, a kamoli koja je naša spoljna politika", kaže Čečen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi