Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Aleksandar Apostolovski dobitnik priznanja za novinarstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 09. 2020.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Aleksandar Apostolovski dobitnik priznanja za novinarstvo

Izdavačka kuća „Srpska reč“ saopštila je večeras da je novinar i kolumnista Politike Aleksandar Apostolovski dobitnik ovogodišnjeg priznanja „Dragiša Kašiković“ za novinarstvo.

U obrazloženju nagrade se navodi da mu je priznanje dodeljeno za visoko profesionalno umeće, istraživačko i analitičko novinarstvo, kao i za objektivnost, autentičnost, britkost, nezavisnost, nepristrasnost i hrabrost u objavljivanju informacija i stavova.

Priznanje koje od 1994. godine dodeljuje Izdavačka kuća „Srpska reč“ za vrhunski domet i širenje slobode stvaralaštva u oblastima kojima se bavio novinar i svestrani umetnik Dragiša Kašiković (1932-1977), pripalo je i književniku Novici Sovrliću iz Kosovske Mitrovice za knjigu poezije „Sedam pečata“, dodaje se u saopštenju.

Vladimir Ćalić, aforističar iz Beograda ovogodišnji je laureat nagrade za izuzetno duhovite, angažovane, kritičke i satirične aforizme o vremenu u kojem živimo, kao i za kratke misli u kojima tematizuje univerzalne teme ljudske egzistencije, vezane za odrastanje, mlade ljude, ljubav, porodicu, brak, medijsku sferu, umetnost i sport.

Nagrade, koje se sastoji iz plakete i novčanog iznosa, dobitnicima će biti uručena u Matici iseljenika i Srba u regionu u petak, 2. oktobra.

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu Aleksandar Čotrić, Gančo Savov i Miodrag Jakšić, a dobitnicima će priznanja u ime izdavačke kuće uručiti Danica Drašković.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

30.09.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 17:49

čestitamo

Sve čestitke i najlepše želje, da nas i dalje obraduje tekstovima u Politici.

Odgovori
sre

30.09.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 15:56

Честитка

Све најбоље у животу и каријери.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi