Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hoti osudio napad na novinara kosovskog portala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2020.

Autor: FoNet Izvor: N1

Hoti osudio napad na novinara kosovskog portala

Kosovski premijer Avdulah Hoti osudio je napad na novinara Škumbina Kajtazija, kojem je sinoć, vatrenim oružjem oštećen automobil, navodeći da su napadi na novinare i medije direktno ugrožavanje demokratskih vrednosti, prenosi Reporteri.

Hoti je na Fejsbuku napisao da je sa zabrinutošću primio vest o napadu na novinara Kajtazija i zatražio da se razjasne sve okolnosti ovog slučaja.

"Sloboda medija i sloboda izražavanja zagarantovani su zakonom i biće zaštićeni u svim okolnostima. Zbog toga tražim od agencija za sprovođenje zakona da slučaj novinara Kajtazija tretiraju sa visokim prioritetom i da razjasne okolnosti napada", napisao je Hoti.

On je poručio da će agencije za sprovođenje zakona na Kosovu napade na novinare i medije, kao direktne napade na demokratske vrednosti, tretirati prioritetno.

UNK poziva nadležne da pronađu odgovorne

I Udruženje novinara Kosova (UNK) najoštrije je osudilo napad na automobil Škumbina Kajtazija i pozvalo nadležne organe da istraže ovaj slučaj što je pre moguće, kako bi se lica koja su počinila ovo delo privela pravdi.

UNK je kontaktirao kosovsku policiju, koja je izjavila da se slučaj istražuje.

U saopštenju Udruženje ističe da je kontaktiralo kosovsku policiju, koja je izjavila da se slučaj istražuje, prenosi RTK.

Za UNK vatreno oružje na automobil novinara Kajtazija je izuzetno zabrinjavajuće i pogoršava ne samo klimu u novinarstvu, već ugrožava živote novinara.

Uznemirava činjenica, kako se navodi, da su u periodu od četiri meseca bila dva napada na novinara Škumbina Kajtazija.

UNK je ukazao da je svaki napad na novinare napad na javni interes i demokratiju u zemlji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi