Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Društvo sudija Srbije: Visoki savet sudstva da reaguje zbog neprimerene izjave direktora RTV Vranje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2020.

Izvor: Društvo sudija Srbije

Društvo sudija Srbije: Visoki savet sudstva da reaguje zbog neprimerene izjave direktora RTV Vranje

Društvo sudija Srbije reagovalo je zbog, kako su naveli, neprimerene i protivpravne izjave direktora RTV Vranje koji je 15. oktobra „nezadovoljan konkretnom sudskom odlukom, na omalovažavajući način komentarisao rad sudija u Vranju“. Saopštenje prenosimo u celosti.

Javnim istupanjem direktora RTV Vranje o tome da su sudije pristrasne, korumpirane, strani plaćenici, da zakone selektivno primenjuju po nalogu inostranih mentora, da presuđuju po dvostrukim aršinima, da donose sramne presude kojima legalizuju govor mržnje, da su „ljige“ koje ne štite časne građane, nastavlja se sa praksom vređanja i omalovažavanja sudija, ugrožava njihova nezavisnost i samostalnost koja služi pravu građana na pravično suđenje, i kod građana podstiče nepoverenje u sudsku vlast.

Društvo sudija Srbije konstatuje da je takvo istupanje protivno zakonskoj zabrani da se utiče na tok i ishod sudskog postupka, na sud i učesnike u njemu i osuđuje takav istup.

Društvo sudija Srbije poziva Visoki savet sudstva da ovim povodom reaguje u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim obavezama u cilju obezbeđivanja poštovanja pravnog poretka i zaštite ugleda Republike Srbije i nezavisnosti sudija i sudstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi