Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo direktor Danasa Dušan Mitrović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 10. 2020.

Autor: Redakcija lista Danas Izvor: Danas

In memoriam (1950-2020)

Preminuo direktor Danasa Dušan Mitrović

Direktor firme Dan Graf i jedan od osnivača i vlasnika lista Danas Dušan Mitrović preminuo je danas u Beogradu u 70. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Na mestu direktora Dan Grafa, kao izdavača lista Danas, nalazio se od druge godine njegovog postojanja, odnosno od 1998. godine.

Nakon završene škole u Kraljevu, gde je rođen, profesionalnu i političku karijeru je započeo u Savezu socijalističke omladine Jugoslavije, gde je između ostalog bio i na funkciji potpredsednika Saveza socijalističke omladine Srbije.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Svoju karijeru je potom nastavio u sindikalnim vodama, te je u nekoliko navrata bio sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije, nakon čega je učestvovao u osnivanju a potom bio i potpredsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.

Iz sindikalne sfere prelazi u medijski biznis, a prvo je radio u dnevnom listu Borba u vreme kada je glavni i odgovorni urednik bio Stanislav Staša Marinković. U Borbi se bavio plasmanom i prodajom lista, što je prve godine radio i u Danasu u ulozi zamenika direktora.

Iz Borbe prelazi u Našu Borbu gde je bio direktor prodaje, potom sa grupom novinara osniva dnevni list Danas.

Zaslužan je za razvoj ulične prodaje novina, a potom i novih alternativnih distributivnih mreža iz koje su nastala brojna, među njima i trenutno najjača preduzeća za distribuciju štampe u Srbiji.

Sahrana će biti održana u njegovom rodnom mestu Cvetke kod Kraljeva, u četvrtak 22. oktobra u 13 sati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi