Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminula novinarka i filmska kritičarka Danka Nikolić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2020.

Izvor: RTS

Preminula novinarka i filmska kritičarka Danka Nikolić

Danka Nikolić, dugogodišnja novinarka Informativnog programa RTS-a, preminula je u 90. godini u Pragu.

Danica Danka Nikolić je rođena u Beogradu 15. maja 1931. godine. Bila je arheolog po obrazovanju, novinar po opredeljenju.

U Televiziji Beograd je od 1959, kao novinar Informativnog programa, izveštač i komentator najčešće iz oblasti kinematografije, autorka priloga za Dokumentarno popodne iz zlatnih šezdesetih i sedamdesetih, kada su rođeni Bitef (1967), Bemus (1969), Fest (1971), Džez festival (1971).

Izdvajala je iz celokupnog i bogatog televizijskog rada izveštavanja sa filmskih festivala u Puli i razgovore na autentičnim lokalitetima sa akademikom Dragoslavom Srejovićem, kolegom sa studija.

U drugoj polovini osamdesetih, radila je intervjue za kulturnu rubriku Dnevnika o nekada slavnim i pomalo zaboravljenim ličnostima iz sveta umetnosti i kulture.

Posle 30 godina rada, udaljena je sa posla, u januaru 1993, a svoju novinarsku karijeru završila je u radiju Slobodna Evropa u Pragu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi