Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ispraćaj Dušana Mitrovića, direktora Danasa, održan na Novom groblju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 10. 2020.

Izvor: Danas

Ispraćaj Dušana Mitrovića, direktora Danasa, održan na Novom groblju

Ispraćaj Dušana Mitrovića (70), direktora Dan Grafa i jednog od osnivača i vlasnika dnevnog lista Danas, održan je danas na Novom groblju u Beogradu.

Ispraćaju Mitrovića, koji će danas biti sahranjen u rodnom selu Cvetke kod Kraljeva, prisustvovale su kolege iz Danasa, novinari drugih redakcija, prijatelji, kao i pojedini predstavnici javnog života.

Na kovčeg sa telom, koji je krenuo ka selu Cvetke, položen je današni broj Danasa, a kombi je, simbolično, prošao pored redakcije, kao poslednji oproštaj sa listom koga je stvarao.

Dušan Mitrović preminuo je 20. oktobra u Beogradu posle duže i teške bolesti.

Knjiga žalosti povodom smrti biće otvorena do petka 23. oktobra, svakog dana u periodu od 9 do 17 časova u redakciji lista.

Na vest o smrti reagovale su brojne Dušanove kolege.

Bio je duša od čoveka i direktor s dušom, napisao je Mihal Ramač.

U široj javnosti, od koje se starao da se kloni kad god nije bilo neizbežno, mnogi bi se zapitali zar Danas, sa takvim ugledom i reputacijom, ima direktora i ko je to uopšte, naveo je Božidar Andrejić.

Možete li da zamislite da u današnjoj Srbiji u kojoj caruje prvobitni oblik kapitalizma, neki direktor svom zaposlenom pomogne da kupi šporet, popravi zamrzivač, dobije kredit? Verovatno je to zato što je Dušan bio „proizvod“ prošlog vremena socijalizma, sindikalni aktivista, borac za jednakost i pravdu. I kao vlasnik i šef nije mogao protiv svoje prirode. Jednostavno, bio je dobar čovek, napisala je Safeta Biševac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi