Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarke i snimatelj RTS-a odlikovani za doprinos borbi protiv kovida 19
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2020.

Autor: Milica Pujkilović Izvor: RTS

Novinarke i snimatelj RTS-a odlikovani za doprinos borbi protiv kovida 19

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju koronavirusa. Među odlikovanima su instituti, preduzeća, zavodi, ali i novinarke RTS-a Ana Stamenković i Ivana Božović, kao i snimatelj Vladimir Zakonović.

Ana Stamenković je duže od dve decenije u novinarstvu, a poslednju u sektoru zdravstva. Za to vreme je izveštavala o teškim temama, među kojima je i pandemija koronavirusa.

"Svakodnevno smo na terenu, moramo da imamo snagu da istrajemo u ovome. Nema slobodnih dana, nema spavanja, nema odmora. Nažalost, ne znamo koliko će sve ovo da traje, ali i ovom prilikom zahvalnost svima koji se bore za obolele u Srbiji", kaže Ana Stamenković.

Sa istim izazovima, u istom sektoru, suočava se i novinarka Ivana Božović. Gotovo bez dana odmora od marta izveštavala je s terena i iz studija.

"Kada dobijete najviše državno priznanje svoje zemlje, to je motiv da nastavite da radite dalje, ali istovremeno je velika odgovornost. Tokom prethodnih osam meseci se pokazalo da moj posao nije posao pojedinca, već jednog celog tima, tako da ova nagrada nije samo moja već je priznanje RTS-u", ističe Ivana Božović.

Među odlikovanima su i instituti, komunalna preduzeća, zavodi, gerontološki centri, organizacije, pojedinci...

"Šta god ko govorio, ostaje vašim potomcima, ali i vašim precima na ponos za to kako su vas vaspitali i kako ste se ponašali u jednom teškom vremenu i kako ste štitili interese svoje zemlje", rekao je Aleksandar Vučić na dodeli odlikovanja.

Među nagrađenima je i snimatelj RTS-a Vladimir Zakonović. Među prvima je ušao u crvenu kovid zonu i snimio dokumentarni film "Dnevik jednog proleća".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi