Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženje porodica kidnapovanih sa KiM traži pomoć od UNS i NUNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2020.

Izvor: Kosovo onlajn

Udruženje porodica kidnapovanih sa KiM traži pomoć od UNS i NUNS

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je molbu UNS-u i NUNS-u da pomognu porodicama kidnapovanih Srba i podignu svoj glas, da Sud u Hagu do presude ne ukine pritvor za vođe OVK, saopšteno je danas iz tog udruženja, prenosi Tanjug.

U apelu naslovljenom "Pomozite da srpske žrtve dobiju pravdu", udruženje navodi da je kosovski predsednik Hašim Tači pred Sudom optužio Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja.

"Hašim Tači je priznao tužiocima u Hagu: Gledao sam kada je Haradinaj ubijao Srbe i bacao u Radonjićko jezero, Fatmir Ljimaj i braća Mazreku ubijali civile, orahovačke Srbe i bacali u krečanu Klečka. Logore za Srbe u Likovcu i Lapušniku držao komandant UČK Fatmir Ljimaj, tu su od maja-juna 1998. godine držani rudari kopa Belaćevac", saopštilo je udruženje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi