Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NDNV: Najoštrije protestujemo zbog izbacivanja novinara SOinfo Save Majstorova sa konferencije za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 12. 2021.

Autor: NDNV Izvor: NDNV

NDNV: Najoštrije protestujemo zbog izbacivanja novinara SOinfo Save Majstorova sa konferencije za medije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije protestuje zbog izbacivanja novinara SOinfo Save Majstorova sa konferencije za medije gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića i ministra za sport i omladinu Vanje Udovičića u tom gradu

Novinaru Savi Majstorovu je prvo omogućeno da uđe u salu u kojoj se održava konferencija za medije gradonačelnika Sombora i ministra sporta i omladine, a da pre početka same konferencije obezbeđenje ga je fizički izbacio iz prostorije.


On nije dobio nikakvo obrazloženje zašto mu je uskraćeno pravo da učestvuje na konferenciji za medije.

Nedopustivo je da gradska uprava ili bilo koja institucija uskraćuje mogućnost učešća novinara i novinarki na konferenciji za medije, i da ih dele na podobne i nepodobne samo zato što se ne slažu sa uređivačkom politikom medija.

Ovo je još jedan dokaz da je medijska sloboda na lokalnom nivou ugrožena i da će pojedini politički akteri biti spremni da zabrane bilo kakvo novinarsko pitanje koje nije po njihovoj volji, pa čak i tako što će fizički izbacivati novinare sa događaja.

NDNV zahteva da odgovorni za ovaj sramni postupak snose posledice, i podsećamo i gradonačelnika Sombora kao i ministra sporta i omladine da je cenzorsko ponašanje zabranjeno kako domaćim tako i međunarodnim normama.

Ovaj slučaj ćemo prijaviti nadležnim institucijama i evidentirati kao još jedan grub napad na novinare u Srbiji.

Pozivamo i građane i građanke da podrže medije i novinare jer su oni ti koji u njihovo ime postavljaju pitanja i štite javni interes.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi