Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tomanović: Potvrđena presuda Draganu Vučićeviću zbog vređanja Jugoslava Ćosića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 12. 2021.

Autor: N1 Izvor: N1

Tomanović: Potvrđena presuda Draganu Vučićeviću zbog vređanja Jugoslava Ćosića

Viši sud u Beogradu potvrdio je presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu kojom je glavni i odgovorni urednik lista Informer, Dragan Vučićević, osuđen za krivično delo uvrede na štetu Jugoslava Ćosića, saopšteno je iz advokatske kancelarije Tomanović

Kako je navedeno, „sud je naglasio da uvredljive tvrdnje Vučićevića, da je Jugoslav Ćosić ‘šiptarski plaćenik’, ‘sluga mafijaško-tajkunske hobotnice’ i da ‘obavlja prljave poslove u Srbiji za krvav keš’, nisu date u vršenju novinarskog poziva već predstavljaju direktno obraćanje Jugoslavu Ćosiću na privatnom nalogu Vučićevića te da su uvrede iznete sa direktnim umišljajem i u nameri omalovažavanja“. 

Ovom presudom postala je pravnosnažna Vučićevićeva krivična osuda zbog izvršenja krivičnog dela uvrede. 

Time će Dragan Vučićević, glavni i odgovorni urednik lista Informer biti dužan da uplati novčanu kaznu u budžet Srbije u iznosu od 200.000,00 dinara, a Jugoslav Ćosić ima pravo da na osnovu ove odluke podnese tužbu za naknadu troškova postupka i nematerijalne štete, navedeno je iz advokatske kancelarije Tomanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi